De club

Reeds enkele jaren speelde Geert Mingneau badminton bij ’t Gaverke, een Harelbeekse club met een afdeling in Bavikhove. In 1987 vond hij de tijd rijp om ook in Bavikhove een eigen club op te richten.
Hijzelf werd voorzitter. Luc Bruneel werd secretaris en Lucie Balcaen werd penningmeester. Ook Carlos Lorrez en Annie D’Hondt werden bestuurslid.
In 1997 werd het seizoen ingezet met 54 leden en een nieuw bestuur. Geert bleef voorzitter, maar Jean-Marie Callewier werd de nieuwe penningmeester. Luc Vandorpe en Christine Callens namen de public relations onder hun hoede.

De leden kwamen op woensdagavond een pluimpje slaan in de sporthal, waarna het verloren vocht op peil werd gebracht met een drankje in de bar, waar ook vele verjaardagen werden gevierd.
In het weekend verdedigden enkele leden de eer van de club op verschillende tornooien in onze provincie. Bavikhove kreeg de smaak te pakken en besloot zich ook op de recreantenkalender te plaatsen. Dit hield de club 21 jaar vol, waarna een 3-jarige pauze werd ingelast om de jeugdwerking kwalitatief te kunnen uitbouwen. Sinds 2012 echter staat het recreantentornooi terug op de planning.
Op zaterdag 7 juni 1997 werd het 10-jarig bestaan van de club gevierd. Iedereen werd uitgenodigd op het stadhuis te Harelbeke waar een receptie werd aangeboden.

1999 was een jaar met heel wat veranderingen. Ten eerste gaf Geert de fakkel van het voorzitterschap over aan Christine. Hij bleef echter wel nog een actief bestuurslid samen met Jean-Marie, Luc en Staf Zephirin.
Ten tweede ging dat jaar de jeugdwerking van start. Op zaterdagvoormiddag nam Staf de verantwoordelijkheid over 16 jeugdspelers op zich: jongeren van 10 tot 18 jaar. De mond op mond reclame deed zijn werk, waardoor de jeugdwerking steeds groter werd.

In 2007 vierde de club zijn 20-jarig bestaan. Dat jaar versterkte Bert Van Houtte het bestuur als penningmeester. Vanaf september van dat jaar neemt Bavikhove ook deel aan de provinciale KW-cup voor de jeugd (6- tot 19-jarigen). De KW-cup is een competitie van 15 tornooien verdeeld over West-Vlaanderen. Deze tornooien gaan gepaard met zowel een klassement voor de speler, als voor de club.

De club ging in september 2010 een nieuwe uitdaging aan: de start van een minibad-afdeling. Deze is gericht op kinderen van 5 tot 9 jaar om op een speelse manier kennis te maken met badminton. Dit bleek een schot in de roos te zijn, want de club kon meteen met 20 minibadders aan de slag.
2 jaar later, in september 2012, werd een tweede jeugdafdeling, waaronder ook een minibad-afdeling, opgericht te Harelbeke.
Om vandaag deze trainingen te verzorgen, staat er een trainersteam paraat die de nodige opleidingen door de jaren heen hebben gevolgd. We zijn terecht fier te melden dat al onze trainers uit de eigen club voortkomen en dit dankzij de impulssubsidies, aangereikt door Stad Harelbeke.
Ons trainersteam bestaat uit: Bert, Staf, Jochen, Jeroen, Lowie, Julie, Frauke en Sven. Zij verdienen zeker een pluim.

2013, het jaar van ons 25-jarig bestaan, gaat ook van start met een nieuw bestuur. Bert Van Houtte is de nieuwe voorzitter. Hij wordt bijgestaan door Lowie Van de Walle als ondervoorzitter, Staf Zephirin als secretaris en Christine Callens als penningmeester. De overige bestuursleden zijn Jan Deluyker, Jochen Mores, Jeroen Decavele, Marisa Salembier, Frauke Verschatse en Julie Vanhonacker.
Ook de website van de club kreeg een nieuw jasje en wordt nu verzorgd door JDESIGN.
Momenteel telt de club 62 volwassenen leden en 78 jeugdleden.
Op de jongste editie van de Provinciale jeugdkampioenschappen behaalden de jongens van reeks U9 in het enkel spel goud en zilver. Bij de jongens dubbel U11 werd er zilver behaald en bij het gemengd dubbel U11 brons.
Meerdere jeugdleden zijn geselecteerd om extra training te volgen: 9 spelertjes bij de regionale, 5 bij de provinciale en 1 iemand bij de topsport.
Ondertussen zijn van de eerste lichting jeugdleden heel wat spelers doorgegroeid in hun klassement. Dit door deelname aan competitietornooien verdeeld over Vlaanderen.

De Bavikhoofse Badmintonclub is zowel aangesloten bij de WVBF (West-Vlaamse Badmintonfederatie), als bij de VBR (Vlaamse Badminton Recreanten). In het recreantencircuit is competitie niet belangrijk en komt het gezellig samenzijn op de eerste plaats.
We kunnen besluiten dat de Bavikhoofse Badmintonclub een club is in beweging, met aandacht voor zowel recreanten, als voor de jeugd.

Dat de club kan blijven groeien wordt mee gerealiseerd door onze sponsors en vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten.