Competitie

Wanneer is er training?

Training voor onze jeugdspelers is voorzien op woensdagavond, donderdagavond en zaterdagvoormiddag. De trainingen worden verzorgd door Jochen. De trainingen gaan door van september tem juni.

Competitietraining:

Dinsdag Woensdag Donderdag Zaterdag
Competitie
geselecteerden (J) + competitiespelers(J+V)
11:00 - 12:30
Competitie
Recreanten + competiespelers (V + J vanaf 16j)
19:30 - 22:30
Competitie
15j tot 19j (J) + comp.
20:30 - 22:00

Woensdag

Donderdag

Zaterdag

No events available!

WVBF competitie 2016-2017

IMG_5907 IMG_5924

 

Eerste competitie tegen Westhoek – Verslag Frauke Verschatse:

Op een zonnige 3de september om 14u was het eindelijk zo ver: onze eerste, gemengde competitiedag! Na enkele weken trainen mochten we al onmiddellijk onze ‘badmintonskills’ boven halen. Er heerste wat stress bij enkele spelers maar we begonnen er vol goede moed aan. We speelden thuis tegen Westhoek.

Alexander en Sander speelden een Dubbel Heren maar verloren die in 3 sets. De tweede set hadden ze gewonnen. De Dubbel Dames werd gespeeld door Liesbeth en Frauke. Ook deze werd verloren in 3 sets. Nochtans hadden Liesbeth en Frauke de eerste set gewonnen. De ene gemengde dubbel werd gespeeld door Ruben en Marie. Deze verloren ze ook jammer genoeg in 2 sets. De andere gemengde dubbel werd gespeeld door Liesbeth en Alexander. Ondanks enkele discussies omtrent het net en de befaamde opzet (op de lijn) werd de wedstrijd toch nog nipt gewonnen door onze Bavikhoofse spelers! Ze wonnen deze met een derde set waar het 28-26 werd, een – voor mij – nog nooit geziene uitslag!

De enkels bij de heren werden allebei gewonnen door Bavikhove. Hierbij won Alexander in 2 sets. Ruben won in 3 sets tegen de westhoek. Opmerkelijk is dat de tegenstanders allebei C2 waren waarbij Alexander en Ruben D zijn. Dus wat hebben ze goed gespeeld! De enkels bij de dames verliep minder goed. Frauke verloor met 3 sets, Marie verloop in 2 sets tegen de Westhoek.

Conclusie is dat we dus bij onze eerste competitiedag verloren met 3-5. Op zich geen slecht resultaat dus! Op naar de volgende competitie!

Derde competitie tegen Gits – Verslag Henk En Liesbeth Omey:

Op 25 september stond iedereen om 8.30 paraat aan de sporthal te Bavikhove om richting Gits te vertrekken. Dank aan de chauffeurs. De eerste wedstrijd op verplaatsing, de eerst keer, voor mij dan, competitie in het enkel spel. Er waren dus wel wat vlinders in de buik te bespeuren, maar ik was niet de enige die ze voelde ‘vliegen’. Gezonde stress dus, we gingen ervoor. De sfeer zat ook goed!

Nog hier en daar wat tips en aanmoedigingen van Jochen en niet te vergeten de warming-up voor het lichaam en de dubbels heren en dames gingen van start.De heren Alexander en Arne maakten de wedstrijd mooi af met 14 en 11 tegen. Het eerste punt was binnen.De dames, Frauke en mezelf, zorgden voor wat spanning, daar we even de pedalen kwijt waren in de 2 de set. Dat maakten we echter weer volledig goed met een 3de winnende set. Spannend!! In het enkel heren won Alexander mooi in 2 sets. De commentaren achteraf in beschouwing genomen, vond Alexander het vooral leuk ;-)) Ruben gaf naar eigen gevoel wat teveel cadeau’s weg, maar won toch maar mooi in 3 sets. 4 punten!

Dames enkel:
Spectaculaire wedstrijd van Frauke. de tegenpartij afgemaakt met 18 en 17 tegen. Heel afwisselend gespeeld en blij met haar prestatie. Mooi!! 5 punten op het scorebord.Tegelijkertijd mijn enkelspel, het eerste verloren punt. Ik treur echter niet. Ik heb haar toch maar mooi het vuur aan de schenen gelegd, vooral in de 2 de set. Ik ben de diesel die nog wat op gang moet komen, maar wacht maar tot ik eens op dreef ben. Nog wat meer speel-ervaring zou mij wel goed doen. Grrrr

Dubbel gemengd werd spectaculair gewonnen door Arne en Frauke die een mooi samenspel neerzetten. Gewonnen in 3 sets, waarvan 2 met 6 en 4 tegen. Voor Emma en Sander ging het prima en Sander smeet zich letterlijk voor de pluim. Toch konden ze het sterke tegen-team niet klein krijgen. Goed gespeeld!

Uiteindelijk won Bavikhove met 6-2. Joehoe!! Dat smaakt naar meer, is het niet? Bedankt aan alle teamgenoten. Ik heb me geamuseerd!!